My Vám zavoláme
Zadejte své tel. číslo

Jídelní lavice, moderní záležitost?

Spousta z nás si po přečtění titulku vybaví domácnost 60. a 70. let minulého století, kdy tento nábytek nechyběl v téměř žádném jídelním setu. A u této představy myšlenka na její pořízení také většinou končí. Nicméně právě jídelní lavice je aktuálně moderním trendem jídelen!

Rovná lavice Las Vegas

Od své předchůdkyně se moderní jídelní lavice liší zejména povrchovou úpravou, kde frézované detaily byly vyměněny za rovné čisté linie, které oživuje očalounění moderními vzory látek. A právě v široké nabídce vzorů, které se dají kombinovat, si uvědomíme, že jídelní lavice se opravdu může stát součástí naší jídelny.

Kde jídelní lavici oceníte?

Pokud řešíte nedostatek prostoru v kuchyni a u jídelního stolu vyžadujete pohodlí i přes nedostatek místa, pak jsou jídelní lavice to pravé pro Vás. Počítejte s námi: Průměrná židle má šířku 45 cm, ke straně jídelního stolu postavíme dvě. Manipulační prostor by měl být alespoň 30 cm pro každou židli. To je dohromady 150 cm. Pokud bychom za ten samý stůl dali jídelní lavici v této délce, pak máme místo pro osoby tři.

Jídelní lavice nám vyřeší také opačný problém a tím je prostorná kuchyně nebo jídelna, kde jídelní židle u stolu vypadají neuspořádaně a ruší tak celkový dojem, který jsme pracně vytvářeli. Pokud jídelní židle nakombinujeme s jídelní lavicí, vytvoří nám opticky ucelený jídelní prostor.

Rohová i rovná lavice Helena

 Rovná, nebo rohová?

Důležité jsou požadavky, které na jídelní set máme. Rovné jídelní lavice mají velkou výhodu - můžeme je umístit kamkoli. Hodí se do malých i velkých prostor. Výborně je využijeme, pokud potřebujeme za jeden stůl usadit více lidí, jejich uložením z obou stran. V praxi jsou takto rovné jídelní lavice hojně využívány v restauracích. Rohové jídelní lavice využijeme, pokud potřebujeme vyplnit roh místnosti. Velmi dobře se vyjímají také v otevřeném prostoru, kde nám ohraničí jídelní zónu mnohem lépe než lavice rovné, u kterých je vhodné umístit je blíže ke stěně.

Jídelní lavice Beata

Rohové jídelní lavice jsou pravolevé, to znamená, že je můžeme umístit do kteréhokoli pravoúhlého rohu místnosti. Navíc rohový díl lavice může plnit funkci police nebo být očalouněn a využíván jako místo k sezení. Posledním námi jmenovaným kladem jídelních lavic jsou úložné prostory, které jsou umístěny pod sedákem. Zhodnocení dalších pozitiv tohoto nábytku necháme na Vás.

Rohová lavice Rebeca

 

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli
První nákup

zadejte svůj email a získejte slevu na váš první nákup po zaslání ihned obdržíte slevový kód.

Získejte 100 Kč na váš nákup