My Vám zavoláme
Zadejte své tel. číslo

Mohlo by Vás zajímat

Matrace a potahy pro alergiky

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému organismu na látky, se kterými se můžeme běžně setkat. Způsobuje ji nesprávná aktivace protilátek ze skupiny imunoglobinů E vlivem daného alergenu. Reakcí alergie může být banální rýma až anafylaktický šok, který může končit i smrtí.

Dá se vysvětlit jako přecitlivění na běžně neškodné látky, kterými jsou prach, pyl nebo některé druhy potravin. Touto nemocí se zabývá věda zvaná alergologie.

roztoč

Symptomy mohou být:

  • alergická rýma vlivem zduření nosní sliznice

  • alergický zánět spojivek, který způsobí zarudnutí, otoky nebo svědění očí

  • zúžená průdušnice, dušnost a dechová nedostatečnost někdy vede až k astmatickému záchvatu

  • bolest v uších, zhoršení sluchu

  • ekzém, vyrážka a další kožní reakci

  • občas se objeví i bolesti hlavy

Alergie je nemocí dnešní doby, kterou trpí miliony lidí. Může ji vyvolat také špatná hygiena matrace nebo některých lůžkovin. Proto je důležité pečlivě vybírat tento typ zboží a dodržovat přísná kritéria jejich hygieny a údržby.

matraci se vyskytují šupinky lidské kůže, kterými se živí roztoči a které se nám každou noc odlučují s potem. Dospělý člověk vyprodukuje za jednu noc až ¾ litru potu. Mikroskopické částice prachu a výkalů roztočů, které se uvolňují při každém pohybu, se poté usazují v našich ústech, nose, očích a na kůži. V posledních letech se tím výrazně zvýšil počet alergiků a astmatiků.

Existují speciální lůžkoviny, které se přímo vyrábí pro alergiky. Vhodnou volnou je matrace ze studené pěny nebo latexové, které jsou velmi prodyšné, hygienické a bez jakýchkoliv alergenů. Složení a struktura pěnových matrací neumožňuje přežívání bakterií a roztočů na rozdíl od ostatních druhů matrací. K výrobě latexových matrací se využívá latexu, který je zdravotně nezávadný
a odolný proti plísním a bakteriím. Příkladem je latexová matrace Šárka.

Latexová matrace Šárka

Aby Vám matrace bezchybně fungovala a měla pozitivní účinek, je důležité ji provzdušňovat během spánku i mimo něj. Matrace by totiž měla být uložena na pevném laťkovém nebo lamelovém roštu, aby mohla dýchat oběma směry. Jelikož naše tělo dýchá i pokožkou, je velmi škodlivé ležet na neprodyšné matraci.

Matraci stačí větrat 1x za rok, při nadměrném pocení i jednou za čtvrtletí. Stačí ji umístit ráno na balkon nebo větratelné místnosti a nechat ji tam do večera.

Co se týká potahu na matraci, tak zaručeně doporučujeme zvolit snímatelný potah nebo alespoň snadno čistitelný, který nepropouští roztoče a který lze snadno vyprat.

Pro uživatele trpící alergií nabízíme:

Potah AloeVera – obsahuje výtažek ze známé rostliny Aloe Vera, která je známá svými hojivými účinky na kůži. Aroma této rostliny zabraňuje vzniku zápachů, odstraňuje nepříznivé mikroorganismy a tak poskytuje ochranu proti bakteriím a plísním. Gramáž potahu je 200 g/m2.

Potah SilverGuard – je jedinečná technologie, která zaručuje trvalou svěžest a hygienu během spánku. Eliminuje bakterie způsobující zápach a chrání před jejich usazováním. Ochrana je trvalá i po častém praní a čištění. Při kontaktu s pokožkou zachovává její přirozenou rovnováhu. Tento potah obsahuje přírodní viskózové vlákno, které ve spojení s moderním designem dodává textilii luxusní charakter. Zaručuje Vám absolutní čistotu a pohodlí. SilverGuard® úprava využívá stříbro jako jeden z nejstarších a nejznámějších způsobů ochrany před houbami a bakteriemi. Díky působení stříbrných iontů chrání textilii před mikroorganismy a zabraňuje jejich rozvoji přírodní cestou. SilverGuard® zajišťuje konstantní svěžest a hygienu lůžka, vysokou odolnost proti oděru a žmolkování. Potah je pratelný na 60°C.

Potah Lyocell – má čistě přírodní vlákno ze dřeva dubu a buku, které má vysokou savost, je pevný a odolný. Voda v tomto potahu se velmi rychle odpařuje. Potah je prošitý třízónovým způsobem, kdy střed má hustší prošití. Gramáž potahu je 200 g/m2.

Potah Medicott – obsahuje speciální složku, která zabraňuje vzniku plísní a prachových roztočů. Nabízí vyšší komfort zásluhou prošité vrstvy dutého vlákna. Medicott je vyroben bez přídavku chemických látek a při pravidelné údržbě dlouhotrvající účinek. Gramáž potahu je 300 g/m2.

Typy potahů - AloeVera, SilverGuard, Lyocell, Medicott

Všechny tyto typy potahů mají speciální úpravu pro alergiky. Pletenina, ze které jsou vyrobeny, je speciálně upravena a díky tomu bez jakýchkoli chemických přísad chrání matraci před roztoči, bakteriemi a houbami. Také výborně odvádí vlhkost od těla.

Důležité je potah pravidelně prát na 60 °C. Výhodou těchto potahů je zip, který je opatřen po celém obvodu matrace, a můžete tak potah rozdělit na dva díly a prát i v menší pračce.

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli
První nákup

zadejte svůj email a získejte slevu na váš první nákup po zaslání ihned obdržíte slevový kód.

Získejte 100 Kč na váš nákup