My Vám zavoláme
Zadejte své tel. číslo

Mohlo by Vás zajímat

Nevíte si rady s výběrem váhové kategorie u matrací?

NAŠE TIPY

Není to tak složité, jak se na první pohled zdá. Každá matrace má stanovenou určitou nosnost. Díky této informaci víte, jakou zátěž je matrace schopna dlouhodobě snášet. Nosnost je nutné dodržovat proto, aby matrace časem neztrácela na kvalitě. Mezi základní pravidlo správného výběru patří:

Vyberte si matraci, která má nosnost minimálně o 5 kg vyšší, než je Vaše hmotnost. Pokud si vyberete matraci s nosností, která je stejná nebo menší, než je Vaše hmotnost, může po čase dojít k proležení matrace. Matrace, které jsou určeny pro výrazně větší nosnost, také nejsou ideální, jelikož zbytečně připlácíte za materiál určený pro těžšího člověka.

Váhové limity matrací

Na našich stránkách si můžete vybrat v rozšířeném vyhledávání matraci podle nosnosti. Po kliknutí na odkaz rozšířené vyhledávání zvolíte u typu zboží - matrace. Poté posunete šipku na požadovanou nosnost. Je vhodné vyhledávat zboží opravdu podle Vaší hmotnosti. Pokud zvolíte nosnost vysokou, již se ve výsledcích hledání nezobrazí matrace s nosností nižší.

Ne vždy je však váhová kategorie matrace pevně stanovena. Existují i matrace, jejíchž váhovou kategorii lze nastavit. Jedná se o matrace s ortopedickým lamelovým roštem, u kterých je možné opakovaně měnit hmotnostní kategorie pomocí výměnných nosníků (např. matrace Sára). Tyto matrace lze nastavit až do váhové kategorie 200 kg.

Lamelová matrace Sára klasik

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli
První nákup

zadejte svůj email a získejte slevu na váš první nákup po zaslání ihned obdržíte slevový kód.

Získejte 100 Kč na váš nákup