My Vám zavoláme
Zadejte své tel. číslo

Trendy v bydlení 2016

Jak vypadá moderní bydlení v tomto roce? Jaké styly, materiály a barvy jsou pro tento rok in“? Chcete jít s módou? Do domu si pozvěte přírodu, vymalujte barvami, doplňte je květinovými vzory a přidejte doplňky v odstínech kovu. Podívejte se s námi, co si pro nás designéři v letošním roce připravili.

TrendyFoto: tidbitsandtwine.com

Zapojte barvy

Módní hity letošního roku vybízí ke hře s barvami. Uspějete s veselými tóny růžové, oranžové i červené, dramatickou černou i šedou, ale také jemnými tóny od Pantone, Rose Quartz a Serenity.

Trendy
Foto: designmilk.com

U Serenity a Rose Quartz ještě chvíli zůstaneme, protože jsou více než jen barvami. Jako první v historii Pantone byly barvou roku vyhlášeny dvě současně. Jejich symbolika je reakcí na to, co se děje v naší společnosti. Jemná růžová, Rose Quartz, je přesvědčivá, ale jemná, vyjadřuje soucit a pocit vyrovnanosti. Serenity, je beztížný a vzdušný odstín modré, který navozuje klid a připomíná nekonečnost oblohy. Dodává pocit, že i v této době se můžeme vznášet, volní jako ptáci, na obloze Serenity.

Pokud spojíte Rose Quartz a Serenity v jednom celku, vznikne tak, klidné, téměř pohádkové místo. Tato kombinace by měla být velkou inspirací pro dětské pokoje i zimní zahrady. Pokud se nebojíte výrazných změn, obývací pokoj i kuchyně bude v těchto odstínech rovněž kouzelná. Naším přáním je, aby se tímto magickým stylem inspirovali zejména majitelé čekáren.

TrendyFoto: casavogue.globo.com

Trendy
Foto: mecc interiors

Trendy
Foto: gosto-disto.com

Trendy
Foto: 1) casavogue.globo.com, 2) gosto-disto.com

Barvy zlata, mědi, stříbra, cínu a jiných kovů

Tyto symboly bohatství a luxusu můžete v interiéru libovolně použít. Kov může být leštěný, matný, nebo broušený, jeho odstíny můžete aplikovat také na tapetách, nebo metalickým nátěrem. Povoleny jsou masivní instalace kovových stolků, soch, lustrů a světel, i jemné doplnění nábytku o podnože, nebo područky. Velmi citlivý zásah do interiéru těmito prvky provedete vhodným naaranžováním tácu, sošky, mísy, nebo jiného detailu.

Trendy
Foto:1) frenchbydesignblog.com, 2) frenchbydesignblog.com

Trendy
Foto:1) casavogue.globo.com,2) roomdecorideas.eu

 Trendy
Foto:1) messagenote.com, 2)popsugar.com, 3) interiordesign.net

 

Květinový vzor

Květinový vzor je v tomto roce tím nejmódnějším, čím můžete svůj byt oživit. Květinové vzory neváhejte použít na tapetách, bytovém textilu, nebo jako jemnou dekoraci na doplňcích.

TrendyFoto: 1)Sanna & Sania, 2)West Elm

Trendy
Foto:1) Anna French, 2) messagenote.com

Buďte blíže přírodě

Velké oblibě se budou těšit přírodní materiály, jako je dřevo, kámen nebo korek. Trendem, který jste již mohli zahlédnout, a v tomto roce bude velmi žádaný, je zeleň v interiéru. Realizovat ji můžete formou zelených stěn i zimních zahrad. Pokud se pro vás jedná o příliš radikální zásah v interiéru, znásobte množství pokojových květin v květináčích všech velikostí, nebojte se je také zavěsit do prostoru.

Trendy
Foto: interiorsbystudiom.com

Trendy
Foto: interiorsbystudiom.com

Trendy
Foto: thatnordicfeeling.com

Trendy
Foto: designrevolver.org

Kombinujte

Kombinujte různé styly, barvy i materiály. Místo jednoho konferenčního stolku, si vyberte dva nebo i více malých. K jídelnímu stolu dejte více typů jídelních židlí, zkombinujte je s lavicí, nebo použijte každou barvu jinou. Dejte dohromady starý a nový nábytek. Na zem položte kůže a na čalounění použijte kvalitní látky, satén i samet. Tímto hitem letošní sezony jednoznačně docílíte originality. Mohlo by se vám ale také stát, že se ocitnete v místnosti Alenky z říše divů, proto jednejte s citem.

Trendy
Foto:1) oprah.com, 2) frenchbydesignblog.com

 Trendy
Foto: tidbitsandtwine.com

 

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli
První nákup

zadejte svůj email a získejte slevu na váš první nákup po zaslání ihned obdržíte slevový kód.

Získejte 100 Kč na váš nákup