My Vám zavoláme
Zadejte své tel. číslo

Co je to mikrovlákno?

Mikrovlákno tvoří velmi malá vlákna, která jsou jemnější než 1 tex. Tex je jednotka, která určuje jemnost příze. Vyjadřuje hmotnost 1 kilometru příze v gramech. Pro představu je toto vlákno jemnější než vlna, bavlna, nebo hedvábí.

Mikrovlákno Sleep Well

Jaké jsou výhody mikrovlákna?

Tou nejvýznamnější je, že je vhodné pro alergiky, malé děti, osoby s dýchacími potížemi a všechny ty, kteří řeší zdravotní nezávadnost lůžkovin a bytového textilu. Mikrovlákno se vyrábí z polyesteru a tkanina je velmi hustě pletená, to omezuje přítomnost pylů a roztočů. Na rozdíl od přírodních materiálů, jako je vlna, nebo peří, které jsou zdrojem alergenů.

Díky velmi jemné struktuře vláken perfektně drží teplo a hřeje. Kvalitní mikrovlákno je hebké a překvapivě jemné.

Výrobky z mikrovlákna jsou barevně i tvarově stálé. Barvy i po mnohačetných praních nevyblednou a zůstávají stále stejně zářivé. Na tkanině nevznikají žmolky a charakter vláken je po dlouhou dobu nezměněný.

Jak se mikrovlákno ošetřuje?

Výrobky z mikrovlákna nevyžadují žádnou speciální péči. Lze je prát v pračce na 40°C a sušit v sušičce.

Mikroflanel

Pokud hledáte to nejjemnější, co se dá na trhu najít, pak sáhněte po výrobcích z mikroflanelu. Má stejné vlastnosti jako mikrovlákno. Velkým rozdílem mezi těmito dvěma tkaninami je,  že mikroflanel je ještě jemnější a hebčí.

Mikroflanel

 

 

 

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli
První nákup

zadejte svůj email a získejte slevu na váš první nákup po zaslání ihned obdržíte slevový kód.

Získejte 100 Kč na váš nákup